Een uiterst gedetailleerde, eerlijk Ironmaster Quick-Lock Review (door Cole Matthews)

Hoe geavanceerd de fitnesstechnologie ook blijft worden, er zijn veel mensen die nog steeds het gevoel van een traditionele ouderwetse ijzeren halter verkiezen. Ik heb het over gietijzeren weight plates, gekartelde stalen handgreep en iets dat in de sportschool behoorlijk tegen een stoot(je) kan.

Als jij een van die mensen bent, dan zijn de verstelbare Quick lock dumbbells van Ironmaster zeker iets voor jou.

Dit was een van mijn favoriete modellen om te testen, en ze zijn toevallig een van de best beoordeelde verstelbare haltersets op de markt. Met andere woorden: mensen zijn er absoluut dol op. Als je erover denkt om een ​​set te kopen, hebben we alles wat je nodig zou kunnen hebben om te weten over de Ironmaster-dumbbells in deze review.

Productoverzicht

Er zijn veel mensen die vinden dat de Ironmaster Quick-Lock dumbbells de best verstelbare dumbbells op de markt zijn, en met een goede reden. Ironmaster is geen onbekende in hoogwaardige fitnessapparatuur. Dit bedrijf is sinds 1978 een van de pioniers in de fitnessbranche en ontwerpt en produceert thuisgym apparatuur, dus het is overbodig om te zeggen dat deze jongens weten wat ze doen. Terwijl de fitnessbranche blijft veranderen en de meeste trainingsproducten blijven evolueren naar een meer futuristische look en feel, blijft Ironmaster trouw aan hun traditionele roots, en dat is echt wat hun producten onderscheidt van de rest. Neem een ​​kijkje in hun catalogus en u zult merken dat al hun apparatuur nog steeds die old school look en feel draagt ​​die we allemaal kennen en waarderen.

Maar laat je niet misleiden door hun traditionele uiterlijk, er is meer aan de Ironmaster Quick-Lock dumbbells dan je op het eerste gezicht lijkt. Onder dat old school uiterlijk bevindt zich een gepatenteerd vergrendelingsschroefmechanisme dat Ironmaster heeft ontworpen om snel en gemakkelijk van gewicht te veranderen (vandaar de naam “Quick-Lock”). Omdat je de halterschijven manueel aan elk uiteinde van de halter moet toevoegen, wist Ironmaster dat ze een eenvoudig te gebruiken aanpassingssysteem moesten maken als ze wilden dat hun set geweldig was voor thuisgebruik. Dankzij het Quick-Lock-systeem hebben ze precies dat bereikt. Eén glijbeweging en draaiing van de pols en de gewichtsplaten zijn stevig op hun plek bevestigd en klaar voor gebruik.

Functies en specificaties

 • Gewichtsbereik van 5 tot 34 kg (per halter)
 • Uit te breiden tot 54,4 kg of zelfs tot 70 kg“
 • Elke set bevat: 2 handgrepen, 4 vergrendelingsschroeven, vierentwintig (24) 2.2 kg gewichtsplaatjes en vier (4) 1.1 kg Weight plates
 • Handgrepen wegen elk 2.2 kg
 • 32 verschillende gewichtsinstellingen
 • Zware constructie
 • Dumbbell Rack inbegrepen
 • Levenslange garantie

Verstelbaarheid

Het gepatenteerde Quick lock verstelsysteem van Ironmaster is vrij eenvoudig te gebruiken. Het is eerlijk gezegd geen compleet nieuw concept voor de wereld; ze gebruiken al jarenlang geleide borgschroeven in bouwmachines en zware gereedschappen. Dus als het goed genoeg is voor hen, weet je dat het een veilig systeem is om te gebruiken. Zo werkt het: eerst voegt u handmatig de gewichtsplaten toe of verwijdert u deze totdat u de gewenste hoeveelheid hebt. Vervolgens schuif je de borgschroef door het uiteinde van de halter totdat deze het stoppunt bereikt, waarna je de schroef ongeveer een halve draai geeft en op zijn plaats vergrendelt. Er zitten groeven op de schroef waarmee je hem ook in de halter kunt geleiden. En het beste is dat als de Quick-Lock-schroef op zijn plaats zit, er absoluut geen gerammel of losse gewichten zijn waar sommige mensen zich zorgen over maken. Wees gerust, de Ironmasters zijn een van de veiligere systemen die je kunt kopen.

Nu zal ik hier eerlijk zijn, omdat je handmatig het gewicht moet toevoegen, de Ironmaster Quick-Lock dumbbells hebben iets meer tijd nodig om te verstellen dan sommige van de andere populaire modellen die een instelwielsysteem of een selectiepen gebruiken. Maar de Ironmasters waren niet ontworpen om de absoluut snelste te zijn, ze waren gewoon ontworpen om snel te zijn. Dus als je het goed vindt om de extra 15-20 seconden door te brengen om het gewicht te veranderen, werken de Ironmasters prima voor je.

Gewichtsklasse

Met 34 kg standaardgewicht inbegrepen, bieden de Ironmaster Quick-Lock dumbbells een vrij groot gewichtsbereik om uit te kiezen. Er zijn platen van 2.2 kg en platen van 1.1 kg en platen van 10.2 kg, dus u kunt ze in stappen zo groot of zo klein aanpassen als u nodig hebt. Omdat je handmatig halterplaatjes toevoegt aan elke halter, heb je de ultieme controle over de gewenste gewichtsinstellingen, en dat vind ik erg leuk aan de Ironmasters. Met de Ironmasters kunt u op elk gewenst moment in het gewichtsbereik in stappen van 1.1 kg aanpassen, waardoor u de meeste aanpassingsopties voor nauwkeurige gewichtsinstellingen hebt.

Add-on kits

U hebt dus een enorm gewichtsbereik om mee te werken op de standaardset, maar laten we aannemen dat u meer gewicht nodig had dan de standaard 34 kg lbs die de Ironmasters bieden. Dat is waar add-on kits in komen.

 

Een groot voordeel van het traditionele ontwerp van de Ironmaster is dat je gemakkelijk gewicht uitbreidingsset kunt toevoegen om een ​​groter gewicht bereik te krijgen, waardoor je een hoop ruimte hebt om te groeien. Op dit moment zijn er twee add-on kits beschikbaar, en om het simpel te zeggen, ze zijn enorm. De eerste uitbreidingsset verhoogt het maximale gewicht tot 54.4 kg, en de tweede uitbreidingsset verhoogt het tot 70 kg… PER DUMBBELL. Nu ga ik hier een wilde veronderstelling maken en zeggen dat tenzij je ijzer gebruikt zoals Arnold Schwarzenegger dat ooit deed, je nooit de tweede uitbreidingsset nodig zult hebben. Maar ik ken veel mensen die van de eerste profiteren, dus het is geweldig dat de Ironmasters hiertoe in staat zijn. Niettemin bevat elke uitbreidingsset extra gewichtplaten en vergrendelschroeven met lange lengte omdat de standaard niet voldoende lang zijn met de extra gewichtplaten aan beide uiteinden.

Kwaliteit en duurzaamheid

Hoewel de Ironmaster Quick-Lock dumbbells een old-school look hebben, zijn ze zeker gemaakt met de kwaliteit van de nieuwe school. Dit zijn niet uw traditionele ijzeren halters uit 1985. Als bedrijf gelooft Ironmaster een uitstekende kwaliteit, en hun producten weerspiegelen dat. Ik wilde een paar dingen aangeven die je misschien niet kunt zien aan de hand van de foto’s; het meest opvallend is dat elke ijzeren gewichtsplaat nauwkeurig is gesneden om er niet alleen goed uit te zien, maar ook om goed te presteren. De groeven op elke plaat zijn zo ontworpen dat de platen naadloos op elkaar passen wanneer ze aan het einde van de halter worden toegevoegd, daarom krijg je geen ratelend of trillen wanneer de borgschroef op zijn plaats wordt vastgezet. Zo grappig als dit klinkt, dit is een van de dingen die ik het leukst vond aan de Ironmasters omdat rammelende gewichtplaten over het algemeen een van de grotere zorgen is die gepaard gaan met verstelbare dumbbells, dus het was echt geruststellend om zo’n solide set te hebben.

Naast de goed ontworpen plaatmontage, zijn zowel de handgreep als de borgschroef gemaakt van zwaar commercieel kwaliteitsstaal, wat hun duurzaamheid opnieuw verhoogt. Er is letterlijk geen enkel stuk plastic op de Ironmasters, en dat is tegenwoordig uiterst zeldzaam om te vinden in verstelbare dumbbells. Het zijn deze ijzer- en staalmaterialen, gecombineerd met hun meer traditionele ontwerp, die de Ironmaster Quick-Lock-halters zo ongelooflijk zwaar maken. Dit zijn veruit de meest duurzame verstelbare dumbbells die ik persoonlijk heb gebruikt, maar ik ben niet de enige die op deze manier voelde. Een van de meest voorkomende dingen die je in elke recensie van de Ironmasters zult lezen, is hoe indrukwekkend hun duurzaamheid is.

Levenslange garantie

Er is niets dat zegt: “dit product gaat voor altijd mee”, net als een levenslange garantie. Elk bedrijf kan daar naar toe gaan en zeggen dat hun producten lang mee gaan, maar een levenslange garantie is het ultieme keurmerk voor productgoedkeuring. Zoals ik hierboven al zei, Ironmaster is een groot voorstander van kwaliteit, maar waar ze nog sterker op zijn, is klantenservice. Ze zijn persoonlijk en mensen vinden het geweldig. In tegenstelling tot veel bedrijven die alles doen wat ze kunnen om uit de garantiewerkzaamheden aan je spullen te komen, helpt Ironmaster je snel als je ooit een probleem hebt met je dumbbells. Ze willen dat je zo lang tevreden bent met je dumbbells als je ze hebt, dus ze doen het heel goed in de hele klantenservice / garantiecategorie.

Hoe voelen de dumbbells?

Een ander groot voordeel van hun traditionele ontwerp is dat de Ironmasters een heel natuurlijk haltergevoel hebben, waarschijnlijk de meest natuurlijke uit elke andere set verstelbare dumbbells die ik eerder heb geprobeerd. Met een gewone set dumbbells, terwijl je in gewicht toeneemt, wordt de dumbbell steeds groter en breder, dus het voelt natuurlijk als meer gewicht. De meest aanpasbare dumbbells hebben met het proberen om dit natuurlijke gevoel na te bootsen dat hun framework vaak groot en lang is, ongeacht hoeveel gewicht je hebt bevestigd, dus het voelt gewoon een beetje raar. De Ironmaster Quick-Lock-halters hebben dit probleem helemaal niet, omdat, zoals een gewone set dumbbells, hun totale grootte groter wordt naarmate u meer gewicht toevoegt. Dit geeft je een mooie, uitgebalanceerde set om mee te werken, of je nu 10 kg of 30 kg gebruikt.

Is er iets slecht met de Ironmasters?

Ik ben een vrij bot persoon, dus ik ben meestal de eerste om te wijzen op de dingen die ik niet leuk vind in plaats van de dingen die ik leuk vind. Maar eerlijk gezegd is er echt niets slechts te zeggen over de Ironmaster Quick-Lock dumbbells. Als je dit tot nu toe in de recensie hebt gelezen, is de kans groot dat je niet naar de Ironmasters kijkt om de nieuwste technologie of de best uitziende apparatuur te vinden, maar dat je ze om één reden bekijkt: om een ​​badass-paar te krijgen halters. En daarvoor werken ze perfect. Hun traditionele ontwerp van het handmatig toevoegen van gewichten maakt ze langzamer om aan te passen dan andere ontwerpen die een wijzerplaat of selectorpen gebruiken, dus als je op zoek bent naar een set om te gebruiken met een supersnelle routine zoals P90X, zijn er zeker betere opties voor jou (zoals de Bowflex SelectTech’s of de PowerBlock’s).

Het enige andere dat ik kan bedenken is dat als je vaak de 2,5-pond micro-instellingen gaat gebruiken, de dumbbells een beetje uit balans zullen raken. Dat komt omdat, om die instellingen te bereiken, je alleen een 2,5 lb plaat op één kant van de halter plaatst in plaats van beide, zodat die kant een extra 2,5 lbs erop heeft. Er is echter een gemakkelijke oplossing; schuif je hand een fractie van een centimeter in de richting van welke kant van de dumbbell dan ook die extra plaat heeft, en het zal weer in balans voelen.

Hoewel ik niets slechts over de Ironmasters te zeggen had, was ik nieuwsgierig om te zien hoe de ervaringen van andere mensen bij hen waren, dus ik las een aantal threads door op Bodybuilding.com en alle kritieke reviews op Amazon om te zien of er iets anders was dat ik kon vinden dat een probleem zou kunnen zijn met deze dumbbells. Nu wist ik dat mensen van deze dingen hielden, maar wow was dit een eye-opener voor hoe hoog aangeschreven de Ironmaster Quick-Lock dumbbells echt zijn. Ten eerste kon ik geen enkele rode draad vinden over de Ironmasters op de online community en het forum van Bodybuilding.com. Iedereen daar zweert bij deze of de PowerBlocks als je kijkt naar verstelbare halters. Dus nam ik naar Amazon, en van de 120+ beoordelingen op de lijst van de Ironmaster, zijn er letterlijk slechts 6 slechte recensies, waarvan 5 mensen waren die klagen dat het aanpassingssysteem te lang duurt om gewichtsinstellingen te veranderen, waar we het al over hadden, dus niets nieuws hier. De laatste kritieke recensie klaagde over het feit dat de borgschroef losraakt, maar ik las de opmerkingen en er werd vastgesteld dat dit een gebruikersfout was, dus hier ook niets om over te rapporteren.

Het vonnis

PROS

 • Extreem duurzaam dankzij het traditionele ontwerp
 • Quick-Lock-systeem zorgt voor een strakke pasvorm zodat gewichten helemaal niet rammelen
 • Makkelijk om het gewicht aan te passen
 • Verstelbaar in nauwkeurige stappen van 2,5 lb
 • Add-on kits beschikbaar om hogere gewichten te bereiken
 • Mooi, gebalanceerd gevoel
 • Levenslange garantie en uitstekende klantenservice

CONS

 • Langzamer om het gewicht aan te passen dan andere modellen, omdat u handmatig gewichtplaten moet toevoegen
 • Halters worden enigszins lang als u hogere gewichtsbereiken gebruikt (meer dan 80 lbs)

Over het algemeen zijn de Ironmaster Quick-Lock dumbbells een fenomenale keuze voor iedereen die op zoek is naar een stoere traditionele stijl set verstelbare dumbbells. Dit zijn alles waar Arnold Schwarzenegger zelf graag gebruik van zou hebben gemaakt. Ze hebben een enorm gewichtspotentieel voor iedereen die superzwaar wil optillen, wat deze echt leuk maakt voor sterke gewichtheffers. Bovendien zijn dit absoluut de meest duurzame verstelbare halters op de markt, dus als je de neiging hebt om ruw te zijn met je gewichten, kunnen deze bestand zijn tegen zowat elk misbruik dat je ze toebrengt. Op het einde, ongeacht welke reden u overweegt hen, de Ironmaster Quick-Locks zijn zeker een aanrader.

 

Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CART

X